'Weghorst beslist spektakelstuk in Almelo, Engels scoort wereldgoal'

Nederlandse kranten over Heracles Almelo - Ajax in de Eredivisie
21 oktober om 08:30

Ajax heeft in een enerverend duel met 3-4 gewonnen van Heracles Almelo. In Almelo was het Wout Weghorst die opnieuw beslissend was met twee doelpunten, terwijl Mario Engels een onvergetelijke treffer vanaf eigen helft maakte. Wat schrijven de ochtendkranten over de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje.

'Weghorst zit in het hoofd van Brobbey'

De Telegraaf legt de nadruk op de mentale impact die Wout Weghorst heeft op zijn concurrent Brian Brobbey. Waar Brobbey opnieuw niet tot scoren kwam, bewees Weghorst wederom zijn waarde voor Ajax. Volgens de krant is Brobbey onder enorme druk komen te staan door de komst van Weghorst. 'De kansen die Brobbey om zeep hielp in Almelo leken aan te tonen dat Weghorst in zijn koppie zit,' schrijft De Telegraaf. De fysieke spits had Ajax op voorsprong kunnen zetten, maar miste cruciale kansen.

Invaller Weghorst besliste uiteindelijk het duel door eerst de 2-3 binnen te koppen en later met een strafschop de eindstand op 3-4 te zetten. Ondanks zijn beslissende rol, roept de krant vragen op over het effect dat de concurrentiestrijd heeft op Brobbey. 'De komst van Weghorst zorgt voor een blokkade bij Brobbey,' aldus De Telegraaf. Davy Klaassen blijft echter vertrouwen houden in zijn ploeggenoot: 'Iedereen weet welke kwaliteiten Brian heeft, het is een kwestie van tijd voordat hij weer scoort.'

Wereldgoal Engels en Weghorst redder in nood

Algemeen Dagblad roemt de wereldgoal van Mario Engels, die vanaf eigen helft doel trof en daarmee Ajax verraste. 'Engels aarzelde geen moment en gaf de bal vanaf eigen helft een enorme slinger,' schrijft de krant. Keeper Remko Pasveer kon niets meer doen tegen de magistrale treffer, waardoor Heracles op dat moment op voorsprong kwam.

De prestatie van Weghorst wordt eveneens uitgebreid belicht door het AD. De invaller bewees wederom zijn waarde door binnen enkele minuten na zijn invalbeurt de 2-3 binnen te koppen en later de beslissende strafschop te benutten. 'Weghorst to the rescue werd ook in het Asito Stadion het devies voor Ajax,' aldus de krant, die benadrukt dat de spits, net als tegen FC Groningen, Ajax opnieuw de drie punten bezorgde.

De wedstrijd bleef tot het einde spannend, mede door het felle spel van Heracles. De thuisploeg vocht zich na de 2-3 van Weghorst terug naar 3-3 dankzij Luka Kulenovic. Toch was het opnieuw Weghorst die met zijn tweede doelpunt, een benutte strafschop, het verschil maakte. De rode kaart van Heracles-aanvoerder Brian de Keersmaecker hielp Ajax om de laatste minuten zonder schade door te komen.

'Weghorst is goud waard'

Volgens Het Parool was de bijdrage van Weghorst onmisbaar voor Ajax. De krant noemt de Tukker 'goud waard' voor de Amsterdammers. 'Weghorst to the rescue werd ook in het Asito Stadion het devies voor Ajax,' schrijft de krant. Hij hielp Ajax met zijn twee doelpunten in een half uur tijd aan de overwinning. Het Parool onderstreept ook de defensieve zwaktes van Ajax: 'Ajax kwam onder Farioli defensief belabberd voor de dag,' wat zorgde voor de nodige problemen tegen een fel Heracles.