Dit zijn de sterktes en zwaktes van PSV-tegenstander PSG

Dit moet PSV weten over het Paris Saint-Germain van Luis Enrique

21 oktober om 10:25

Dinsdagavond 22 oktober treft PSV in de Champions League Paris Saint-Germain. De Fransen, onder leiding van Luis Enrique, spelen dit seizoen met een herkenbare aanvallende stijl. VoetbalNieuws.nl zet de sterke en zwakke punten van PSG voor je op een rij, zodat PSV weet waar de kansen liggen in het Parc des Princes.

De gevaren van PSG

Sterke punten

PSG, onder Luis Enrique, speelt het liefst met veel balbezit en op de helft van de tegenstander. Het team is zeer bedreven in korte combinaties en zoekt continu naar de opening met snelle aanvallers zoals Ousmane Dembélé en Randal Kolo Muani. Vooral Dembélé is met zijn snelheid en dribbelvermogen een constante dreiging vanaf de vleugel. Daarnaast is PSG sterk in het benutten van doorsteekpasses en het creëren van kansen met individuele acties.

Ook de omschakeling van verdediging naar aanval verloopt vaak snel en effectief. Vooral in de counter kan PSG gevaarlijk worden, waarbij aanvallers razendsnel ruimtes achter de verdediging opzoeken. Het vermogen om met snelle combinaties kansen te creëren maakt de ploeg moeilijk te stoppen.

Waar liggen de kansen voor PSV?

Zwakke punten

Ondanks hun balvaardigheid en snelheid, is PSG kwetsbaar in de lucht. Verdediger Willian Pacho wint minder dan 53 procent van zijn kopduels. Ook Marquinhos, ondanks zijn ervaring en sprongkracht, is met 1 meter 83 geen grote kopper. Dit opent de deur voor PSV, vooral voor Luuk de Jong, die uitblinkt in kopduels en als targetman de lange bal kan winnen. Bovendien heeft PSG moeite met standaardsituaties. Dit seizoen hebben ze al meerdere tegendoelpunten geïncasseerd uit corners en vrije trappen, wat voor PSV extra kansen biedt bij spelhervattingen.

PSV kan verder profiteren van de hoge druk van PSG. Als de Eindhovenaren erin slagen snel te schakelen bij balverlies van de Parijzenaren, kunnen ze ruimte vinden om met snelle tegenaanvallen toe te slaan. Enrique hanteert een agressieve speelstijl met veel een-op-een duels, wat kansen biedt om de lange bal te spelen op De Jong, die dan in gunstige man-tegen-man situaties kan komen.

Hoe kun je PSG - PSV kijken?

PSG - PSV begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Parc des Princes en is live te volgen op Ziggo Sport 1. Daarnaast doet VoetbalNieuws.nl live verslag van de wedstrijd via het liveblog.