PSV'er open over vertrekwens: "Normaal gesproken is dit mijn laatste seizoen"

PSV'er zinspeelt op vertrek: "Normaal gesproken is dit mijn laatste seizoen"
21 oktober om 19:13

Olivier Boscagli is naar eigen zeggen bezig aan zijn laatste seizoen bij PSV. De Franse centrumverdediger vertelde in aanloop naar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain niet van plan te zijn om zijn aflopende contract in Eindhoven te gaan verlengen.

Boscagli verscheen maandag voor de camera's van Ziggo Sport, toen hij gevraagd werd naar zijn contractsituatie. In de afgelopen zomer stond hij al in de belangstelling van meerdere clubs, maar een transfer kwam er utieindelijk niet. "Het was een drukke zomer", aldus een open Boscagli. "Ik heb wat gesprekken gevoerd met andere clubs en het was mijn verwachting dat ik een transfer zou gaan maken, maar dat gebeurde niet. Het is zoals het is."

Een contractverlenging is volgens hem geen optie. “Dat was het afgelopen zomer wel, maar nu niet meer.” In de winter is er voor PSV dus nog de mogelijkheid om een aantal miljoenen aan Boscagli te verdienen. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een waarde van ongeveer 27 miljoen euro.

"Normaal gesproken is dit mijn laatste seizoen, dus daar moet ik me wel op voorbereiden", zegt de 26-jarige over een transfer. "Je kunt het van twee kanten bekijken. Je kunt negatief zijn en zeggen dat ik mijn kans heb gemist en dat het hier nu dus klaar is, of je bekijkt het anders en je laat je van je beste kant zien. Dat heb ik gedaan."

Boscagli staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij PSV, dat hem destijds voor slechts twee miljoen euro overnam van OGC Nice. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een onmisbare kracht voor trainer Peter Bosz. In 172 officiële wedstrijden scoorde Boscagli tien keer. Met PSV werd hij vorig seizoen landskampioen, won hij twee KNVB Bekers en drie Johan Cruijff Schalen.