In dit stadion speelt Ajax het Europa League-duel met FK Qarabag

In welk stadion speelt Ajax in de Europa League tegen Qarabag?
21 oktober om 23:00

Ajax speelt donderdag in de Europa League tegen FK Qarabag, maar het duel vindt niet plaats in de thuisstad van de Azerbeidzjaanse club. De wedstrijd wordt gespeeld in het Tofiq Bahramov Republican Stadium in Bakoe. Ajax begon deze Europese campagne met een overtuigende 4-0 zege op Besiktas en een 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag. Qarabag verloor zijn eerste twee wedstrijden van Tottenham Hotspur en Malmö FF.

In welk stadion speelt Ajax tegen Qarabag?

Qarabag speelt zijn Europese thuiswedstrijden niet in Ağdam, de oorspronkelijke thuisstad van de club. Vanwege het conflict in Nagorno-Karabach, moest de club zijn wedstrijden verplaatsen naar Bakoe. Sinds de jaren negentig speelt Qarabag daarom zijn duels in de hoofdstad, omdat het in Ağdam te onveilig werd.

Hoe groot is het stadion van FK Qarabag?

Het Tofiq Bahramov Stadion, met een capaciteit van 31.200 toeschouwers, is vernoemd naar de beroemde Azerbeidzjaanse scheidsrechter Tofiq Bahramov. Het stadion werd in 1951 geopend en is in de loop der jaren gerenoveerd, waardoor het voldoet aan de eisen voor Europese topwedstrijden. Tijdens de Europese Spelen in 2015 was dit stadion het toneel van het boogschieten. Ook het Azerbeidzjaanse elftal speelt er haar thuiswedstrijden.