Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske kiest tegen Benfica voor zekerheid

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske kiest tegen Benfica voor zekerheid

Vandaag om 10:47

Feyenoord gaat woensdagavond in speelronde 3 van de Champions League op bezoek bij Benfica. De Rotterdammers willen na hun 2-3 zege op Girona op jacht naar meer Europees succes. Trainer Brian Priske lijkt zijn ploeg steeds beter op de rails te krijgen, en dat levert zijn vruchten af. Is Feyenoord in staat om de Portugese grootmacht in eigen huis te verrassen? VoetbalNieuws neemt hun vermoedelijke opstelling met je door!

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Benfica

Feyenoord kende een zorgeloze generale voor het treffen met Benfica. In De Adelaarshorst werd er gemakkelijk met 1-5 gewonnen van Go Ahead Eagles, en ook nog eens met heel goed voetbal. De landskampioen van 2023 speelde hun beste wedstrijd onder Priske, tot nu toe. Echter verwachten we ten opzichte van die wedstrijd één wisseling in de basisformatie.

Bueno twijfelgeval voor Benfica-uit
Dat heeft namelijk te maken met het uitvallen van Hugo Bueno in de tweede helft, die zoals vermeld kampt met een hielblessure. Hoe ernstig dat is, moet nog blijken, maar wanneer de Spanjaard niet inzetbaar is, zal Priske achterin moeten schuiven. Tegen Go Ahead koos de trainer ervoor om Gijs Smal te laten invallen, maar het lijkt niet heel aannemelijk dat dat tegen Benfica ook gebeurt. Door Dávid Hancko naar linksback te schuiven en Gernot Trauner samen met Thomas Beelen in het centrum te laten spelen, kiest Priske voor meer defensieve zekerheid. Trauner kon door de comfortabele voorsprong tegen Go Ahead vroegtijdig naar de kant worden gehaald en daarom enigszins fysiek worden gespaard. Jordan Lotomba is de vaste rechtsback, met Timon Wellenreuther achter hen in het doel.

Slag op het middenveld met ex-Feyenoorders
Het dynamische middenveld bestaat ondertussen uit drie vaste namen: Hwang In-beom, Antoni Milambo en Quinten Timber. Zij gaan de fysieke strijd aan met twee ex-Feyenoorders in dienst van de tegenstander: Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes. Voorin zien we Igor Paixão, Ayase Ueda en Ibrahim Osman, van links naar rechts.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Trauner, Hancko; Hwang, Milambo, Timber; Osman, Ueda, Paixão.

Benfica - Feyenoord begint woensdagavond om 21.00 uur in het Estádio Da Luz. VoetbalNieuws doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.