Deze Nederlanders speelden ooit voor Feyenoord-opponent Benfica

Deze Nederlanders speelden ooit voor Feyenoord-opponent Benfica

Vandaag om 18:40

Woensdag neemt Feyenoord het op tegen Benfica in de Champions League. Door de jaren heen hebben verschillende Nederlandse spelers het shirt van de Portugese club gedragen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke Nederlanders ooit voor Benfica speelden.

Deze Nederlanders speelden ooit voor Benfica

Glenn Helder
Helder speelde in het seizoen 1996/1997 op huurbasis voor Benfica. De vleugelaanvaller stond toen onder contract bij Arsenal, maar had moeite om speelminuten te maken. Zijn periode bij Benfica bood hem meer speeltijd, maar een vaste waarde werd hij er niet. Na zijn Portugese avontuur keerde hij terug naar Nederland, waar hij voor NAC ging spelen.

Pierre van Hooijdonk
Van Hooijdonk trok in 2000 naar Benfica, nadat hij in Nederland had gespeeld voor onder andere Feyenoord. Zijn tijd bij de Portugese club was echter kort. Ondanks enkele belangrijke doelpunten, waaronder in de competitie en Europa, vertrok hij na één seizoen om in Turkije bij Fenerbahçe te gaan spelen. Later zou hij terugkeren naar Feyenoord, waar hij furore maakte met zijn vrije trappen.

Ola John
Ola John maakte in 2012 de overstap van FC Twente naar Benfica voor een bedrag van negen miljoen euro. Hoewel hij in zijn eerste seizoen regelmatig in actie kwam, wist de vleugelaanvaller nooit een vaste basisplaats te veroveren. Hij werd later verhuurd aan clubs als Hamburger SV en Reading, voordat hij uiteindelijk Benfica verliet.

Bilal Ould-Chikh
Ould-Chikh werd in 2015 door Benfica overgenomen van FC Twente, maar zijn verblijf in Lissabon werd geen succes. De jonge vleugelaanvaller kwam slechts enkele keren in actie voor het tweede elftal van de Portugese club. In 2017 werd zijn contract ontbonden, waarna hij terugkeerde naar Nederland.

Gaston Taument
Taument verruilde in 1997 Feyenoord voor Benfica, na een succesvolle carrière in Rotterdam. Zijn tijd in Portugal was echter van korte duur. Na één seizoen vertrok hij naar RSC Anderlecht. Met Feyenoord had hij grote successen gekend, waaronder het winnen van de KNVB-beker en het landskampioenschap.