Deze oud-Eredivisiespelers staan woensdag met Benfica tegenover Feyenoord

Deze oud-Eredivisiespelers staan woensdag met Benfica tegenover Feyenoord

Vandaag om 12:32

Woensdagavond om 21.00 uur speelt Feyenoord in de Champions League uit bij Benfica. Bij de Portugese club spelen enkele bekende gezichten uit de Eredivisie: oud-Feyenoorders Orkun Kökçü en Fredrik Aursnes, en voormalig AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis.

Orkun Kökçü

Kökçü maakte afgelopen zomer voor 25 miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Benfica. De Turkse middenvelder bracht een groot gedeelte van de jeugdopleiding door op Varkenoord, was jarenlang een sleutelspeler in Rotterdam en hielp Feyenoord aan de landstitel in 2023. Bij Benfica speelt hij wederom een belangrijke rol op het middenveld, waar hij met zijn creativiteit en overzicht vaak het verschil maakt.

Fredrik Aursnes

Aursnes verliet Feyenoord in 2022 en ontwikkelde zich bij Benfica tot een vaste waarde. De Noor blinkt uit door zijn tactische intelligentie en flexibiliteit. Hij kan zowel in verdedigende als meer aanvallende rollen spelen, wat hem een sleutelspeler maakt in het systeem van Benfica. In 2022 stond hij nog met Feyenoord in de finale van de Conference League tegenover AS Roma.

Vangelis Pavlidis

Pavlidis schitterde bij AZ, waar hij in 137 officiële wedstrijden 80 keer scoorde en 27 assists gaf. In het seizoen 2023/2024 werd hij samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie met 29 doelpunten. Bij Benfica heeft hij zijn neus voor goals behouden en is hij een belangrijke aanvaller in het elftal van Bruno Lage. De Griek leverde AZ in totaal achttien miljoen euro op.

Met deze oud-Eredivisiespelers heeft Benfica veel ervaring met het Nederlandse voetbal. Voor Feyenoord wordt het een zware klus om in Lissabon een goed resultaat te behalen.