'Mexicaanse vleugelaanvaller op de radar bij Ajax: Kroes overweegt bod'

'Mexicaanse vleugelaanvaller op de radar bij Ajax: Kroes overweegt bod'

Vandaag om 18:45
Laatste update: om 20:22

Ajax heeft interesse in de Mexicaanse vleugelaanvaller César Huerta, zo meldt El Universal. De 23-jarige Huerta speelt momenteel bij UNAM Pumas en heeft dit seizoen indruk gemaakt met vijf goals in elf wedstrijden, waarmee hij de meest trefzekere Mexicaan in de competitie is.

Afgelopen zomer stond Huerta al in de belangstelling van Liverpool, dat hem voor enkele miljoenen wilde overnemen en meteen verhuren. Deze transfer ketste echter af op het laatste moment. Nu wordt de aanvaller door Ajax op de voet gevolgd. In een later stadium zal technisch directeur Alex Kroes beslissen of er een officieel bod wordt uitgebracht.

Huerta, bijgenaamd 'Chino', speelt meestal op de linkervleugel en heeft ook internationaal indruk gemaakt. Vorige week scoorde hij nog voor Mexico in een 2-0 overwinning op de Verenigde Staten.

Met zijn vermogen om zowel vanaf de linkerflank als centraal te spelen, zou Huerta een veelzijdige optie kunnen worden voor de Amsterdammers. De club overweegt nu of ze een officiële aanbieding gaan doen om de Mexicaan naar de Eredivisie te halen. Of de transfer daadwerkelijk plaatsvindt, blijft voorlopig afwachten.