Wie is Huerta, de vleugelaanvaller waar Ajax naar verluidt interesse in heeft?

Wie is Huerta, de vleugelaanvaller waar Ajax naar verluidt interesse in heeft?

Vandaag om 19:00

Volgens berichten in de Mexicaanse media zou Ajax belangstelling hebben voor César Huerta. De Mexicaanse aanvaller zag eerder interesse van Liverpool al afketsen, maar kan volgens El Universal rekenen op belangstelling van de Amsterdammers. VoetbalNieuws.nl stelt de aanvaller aan je voor. 

César Saúl Huerta Valera werd geboren op 3 december 2000 in Guadalajara, Mexico. De Mexicaanse voetballer speelt als vleugelaanvaller bij UNAM en het Mexicaanse nationale elftal. Volgens berichten in de Mexicaanse media zou Ajax belangstelling hebben voor deze getalenteerde aanvaller. Huerta, vaak bekend onder zijn bijnaam "Chino," is de laatste tijd flink in de schijnwerpers komen te staan door zijn sterke prestaties, zowel in de Mexicaanse competitie als op internationaal niveau.

Loopbaan Huerta 

Huerta begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Guadalajara, waar hij in 2018 zijn debuut maakte in de Liga MX. Hoewel zijn tijd bij Guadalajara niet zonder uitdagingen was, met verschillende verhuurperiodes bij clubs als Zacatepec, Morelia en Mazatlán, bewees hij zijn waarde door regelmatig te scoren. Bij Mazatlán, bijvoorbeeld, schreef hij geschiedenis door het allereerste officiële doelpunt van de club te maken. In 2022 maakte Huerta de overstap naar UNAM, waar hij sindsdien is uitgegroeid tot een van de dragende krachten van het team.

Huerta als international

Op internationaal niveau heeft Huerta ook indruk gemaakt. Hij debuteerde in 2023 voor het Mexicaanse nationale elftal en scoorde al snel zijn eerste doelpunt in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië. Inmiddels heeft hij drie doelpunten op zijn naam staan voor "El Tri" en lijkt zijn internationale loopbaan nog maar net te beginnen.

Wat voor speler is Huerta?

Met zijn snelheid, techniek en scorend vermogen is Huerta een veelzijdige aanvaller die zowel op de flank als centraal kan spelen. Mocht Ajax daadwerkelijk toeslaan, dan zou de 23-jarige Mexicaan een interessante aanvulling zijn op de aanval van de Amsterdammers. Zijn recente vorm en groeipotentieel maken hem tot een aantrekkelijke optie voor clubs buiten Mexico.