'Heet avondje in Parijs, knokkend punt gepakt en PSV prijst zich gelukkig'

Ochtendkranten over PSV na Champions League-duel tegen PSG
Vandaag om 08:00

PSV heeft in Parijs een knap punt gepakt tegen PSG. Door een doelpunt van Noa Lang eindigde de wedstrijd in 1-1, maar de Eindhovenaren kwamen vooral in de slotfase goed weg. Wat zeggen de Nederlandse ochtendkranten over deze zwaarbevochten remise? VoetbalNieuws.nl zet het op een rij.

De Eindhovenaren waren dicht bij een overwinning tegen PSG, maar mochten uiteindelijk ook niet klagen met een gelijkspel. Na het doelpunt van Lang zochten de manschappen van Peter Bosz met een 0-1 voorsprong de kleedkamers op, maar in de tweede helft ging het uiteindelijk toch nog mis. Achraf Hakimi scoorde van grote afstand. In de absolute slotfase kreeg Paris Saint-Germain nog een strafschop, maar die beslissing werd uiteindelijk teruggedraaid door de VAR.

'Zwaarbevochten gelijkspel'

Het Algemeen Dagblad spreekt van een hectisch slot waarin PSV meermaals ontsnapte. 'Niemand gaf vooraf een stuiver voor de kansen van PSV. Maar een afgekeurde strafschop en een geweldige redding van Walter Benítez op een kopbal van dichtbij zorgden ervoor dat PSV met 1-1 van het veld stapte.' Guus Til komt ook aan bod in het verslag: 'Til had PSV opnieuw op voorsprong kunnen zetten, maar zijn verkeerde keuze in de afronding kostte de Eindhovenaren de kans op een stunt.'

Ook De Telegraaf erkent dat PSV het zwaar had. 'De ploeg van Peter Bosz had het moeilijk tegen de Franse aanvalsgolven. Vooral Ousmane Dembélé en Bradley Barcola kregen grote kansen, maar hun vizier stond niet op scherp. Uiteindelijk kwam PSG via Achraf Hakimi op gelijke hoogte, na een blunder van Benítez, die de bal knullig door zijn benen liet glippen.' Toch prijst de krant het harde werken van PSV. 'Met veel geluk en vechtlust haalde PSV een resultaat dat vooraf als onhaalbaar werd gezien.'

'Wonder in Parijs'

Volgens De Volkskrant kan PSV terugkijken op een klein wonder. 'PSV had het zwaar, vooral na de gelijkmaker van Hakimi. De ploeg wankelde, maar bleef overeind. De VAR draaide in blessuretijd een strafschop terug, en Benítez hield zijn team op de been met een fenomenale redding.' De krant benadrukt ook de rol van Lang, die na een blessureperiode weer zijn stempel drukte op het team. 'Met een schitterend schot in de korte hoek zette Lang PSV op voorsprong en bewees hij dat zijn vorm weer in opbouw is.'

'Til mist kans van de wedstrijd'

Het Eindhovens Dagblad wijst op de grote kans van Guus Til, die in de tweede helft met Lang op weg was naar de 1-2. 'Til wilde de bal breed leggen, maar zijn pass werd onderschept. Achteraf bleek dat er sprake was van buitenspel, wat de pijn iets verzacht, maar de kans had niet gemist mogen worden,' aldus de krant. Het ED spreekt ook van een 'stunt' gezien de druk van PSG en het gemis van meerdere basisspelers bij PSV.

PSV mag na drie duels in de Champions League nog altijd hopen op overwintering, maar zal in de volgende wedstrijden scherper moeten zijn om verder te komen.