'Meerdere clubs weigeren WK voor clubs te promoten, FIFA ziet Messi als troef'

'Meerdere clubs weigeren WK voor clubs te promoten, FIFA ziet Messi als troef'
Vandaag om 14:39

De FIFA heeft er een hoofdpijndossier bij. Volgens The Times zijn er clubs uit Engeland, Italië en Frankrijk die weigeren om het WK voor clubs te promoten. De wereldvoetbalbond ziet Lionel Messi nu als troef.

Aankomende zomer vindt het WK voor clubs voor het eerst in de nieuwe vorm plaats met 32 clubs. Het nieuwe toernooi heeft gezien de overvolle speelkalender al veel weerstand opgeroepen en dat blijkt nu maar weer eens uit informatie van The Times. Volgens het Engelse medium weigeren clubs uit Engeland, Italië en Frankrijk (waaronder Manchester City en Chelsea) deel te nemen aan promotieactiviteiten rondom het toernooi.

Mede om die reden werd het Inter Miami van Messi tot het toernooi toegelaten, klinkt het. De FIFA heeft namelijk ook nog geen enkele sponsordeal of TV-deal afgesloten waarmee het toernooi kan worden bekostigd. Met deelname van de Argentijn hoopt de wereldvoetbalbond dat dit wel gaat lukken.

De FIFA moet in ieder geval wel opschieten, want het toernooi komt rap dichterbij. Over ongeveer acht maanden gaat het WK voor clubs van start.