Welke scheidsrechter fluit Qarabag - Ajax in de Europa League?

Welke scheidsrechter fluit Qarabag - Ajax in de Europa League?
Vandaag om 09:27

Nicholas 'Nick' Walsh zal de leiding hebben over de wedstrijd tussen Ajax en Qarabag FK. De Schotse scheidsrechter wordt donderdagavond bijgestaan door landgenoten Graeme Stewart en Calum Spence als assistenten, terwijl Christopher Graham de rol van vierde official vervult. De VAR is in handen van Kevin Clancy, met John Beaton als assistent.

Voor Walsh wordt dit de eerste keer dat hij een wedstrijd van Ajax fluit. Hij heeft echter al ervaring met het Nederlandse voetbal, want in 2022 was hij de scheidsrechter tijdens de thuiswedstrijd van AZ tegen FC Vaduz in de Conference League, die eindigde in een 4-1 overwinning voor de Alkmaarders. Daarnaast floot hij eerder een EK-kwalificatieduel van Oranje Onder 21 tegen Portugal Onder 21.

Walsh is een ervaren scheidsrechter in de Schotse competitie en ook op internationaal niveau. In oktober 2022 had hij de leiding over een Schotse Premier League-wedstrijd waarbij hij met VAR werkte, en in 2024 floot hij de Schotse bekerfinale tussen Celtic en Rangers. Tijdens die wedstrijd wekte hij controverse door een doelpunt van Rangers af te keuren.