Zorgen bij Leipzig en Oranje: Xavi Simons loopt blessure op in CL-duel

Zorgen bij Leipzig en Oranje: Simons loopt blessure op in CL-duel

Vandaag om 10:09

Bij RB Leipzig en bondscoach Ronald Koeman is er grote bezorgdheid na de enkelblessure van Xavi Simons, die hij opliep tijdens het Champions League-duel met Liverpool van woensdagavond (0-1). De aanvallende middenvelder moest in de 77ste minuut van het veld worden gehaald, nadat hij in botsing kwam met Liverpool-verdediger Andy Robertson. Mogelijk raakte Simons al eerder geblesseerd na een duel met Alexis Mac Allister.

Na de wedstrijd sprak Leipzig-trainer Marco Rose zijn zorgen uit over de blessure van zijn sterspeler. Simons verdraaide zijn enkel en had duidelijk pijn. Rose hoopt dat het meevalt, maar benadrukte dat de ernst van de blessure pas na verder onderzoek duidelijk wordt. De verwachting is dat Simons het competitieduel tegen SC Freiburg van zaterdag sowieso mist.

Voor Leipzig komt het uitvallen van Simons op een vervelend moment, aangezien de club volop in de titelstrijd zit in de Bundesliga. Daarnaast is ook linksback David Raum al langer geblesseerd, wat de zorgen binnen de club vergroot. Mocht Simons langer niet inzetbaar zijn, kan dat ook gevolgen hebben voor het Nederlands elftal, waar hij een vaste waarde is. In november speelt Oranje cruciale Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina.