Duidelijk verschil in waarde: dit zijn de selectiewaardes van FC Twente en Lazio

Duidelijk verschil in waarde: dit zijn de selectiewaardes van FC Twente en Lazio
Vandaag om 20:25

In aanloop naar het Europa League-duel tussen FC Twente en Lazio Roma is het interessant om de selectiewaardes van beide teams naast elkaar te leggen. Beide clubs beschikken over talentvolle spelers, maar de waardeverschillen tussen de selecties zijn opvallend groot. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de waarde van beide ploegen. 

De selectie van FC Twente heeft een totale marktwaarde van 76,83 miljoen euro. Deze waarde is opgebouwd uit een mix van jonge talenten en ervaren krachten, waarbij de club een sterke basis heeft om mee te concurreren in de Eredivisie en Europa. Lazio Roma, daarentegen, heeft een veel grotere financiële kracht. De selectie van de Italianen is gewaardeerd op 236,35 miljoen euro, wat bijna drie keer zoveel is als de waarde van de Tukkers. Dit verschil benadrukt de status van Lazio als gevestigde naam in de Serie A en als ploeg die gewend is om mee te doen op het hoogste Europese niveau.

Welke spelers van FC Twente en Lazio zijn het meest waard? 

Bij Lazio Roma is Mattéo Guendouzi de meest waardevolle speler, met een geschatte marktwaarde van 25 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl. Aan de kant van FC Twente zijn Sem Steijn en Mees Hilgers de koplopers, beide met een marktwaarde van tien miljoen euro, waarmee zij de belangrijkste pionnen van de club vertegenwoordigen.