Welke spelers missen El Clásico definitief door een blessure?

Welke spelers van Real Madrid en FC Barcelona missen El Cláscio?
Vandaag om 10:10

El Clásico staat voor de deur, maar de blessurelijst blijft groeien, vooral aan de kant van Real Madrid. Na het recente uitvallen van Thibaut Courtois en Rodrygo komt de ploeg van Carlo Ancelotti gehavend aan de aftrap. Welke spelers missen de wedstrijd tussen Los Blancos en FC Barcelona? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op je vraag.

Real Madrid zonder Courtois en Rodrygo

Bij Real Madrid zorgt het gemis van Courtois voor de grootste impact. De Belgische doelman kampt met een spierblessure die hem uit de wedstrijd tegen Barcelona houdt, wat Ancelotti noodzaakt om tweede doelman Andriy Lunin op te stellen. Courtois was recent nog actief tegen Borussia Dortmund, maar de klachten aan zijn bovenbeen blijken ernstig genoeg om zijn afwezigheid te verlengen.

Aanvallend moest Real Madrid ook een streep zetten door Rodrygo, die een hamstringblessure opliep. De Braziliaan speelde dinsdag nog tegen Dortmund, maar verliet het veld in de slotfase met pijn. Rodrygo’s blessure maakt de keuzes in de voorhoede lastiger voor Ancelotti.

Barcelona terug op volle kracht

Aan de zijde van FC Barcelona heerst er juist een positieve stemming nu verschillende spelers weer inzetbaar zijn. Zo keerde Frenkie de Jong recentelijk terug van blessure en ook Dani Olmo en Gavi hebben zich weer bij het team gevoegd. Hierdoor heeft coach Hansi Flick meer opties op het middenveld en in de aanval.

Toch kent Barcelona enkele langdurige afwezigen. Marc-André ter Stegen is nog niet hersteld van een gescheurde kniepees en ook verdediger Andreas Christensen mist het duel door aanhoudende achillespeesproblemen. Hierdoor is de verdediging afhankelijk van alternatieven, maar met terugkerende kracht op het middenveld blijft Barça optimistisch over een sterk optreden in deze Clásico.

Deze spelers missen El Clásico vanwege een blessure:

Thibaut Courtois (doelman, Real Madrid) – spierblessure
Rodrygo (rechtsbuiten, Real Madrid) – hamstringblessure
David Alaba (centrale verdediger, Real Madrid) – gescheurde kruisband
Daniel Carvajal (rechtervleugelverdediger, Real Madrid) – gescheurde kruisband
Brahim Díaz (aanvallend middenveld, Real Madrid) – hamstringblessure
Marc Bernal (defensief middenveld, FC Barcelona) – gescheurde kruisband
Marc-André ter Stegen (doelman, FC Barcelona) – gescheurde kniepees
Andreas Christensen (centrale verdediger, FC Barcelona) – achillespeesklachten
Ronald Araujo (centrale verdediger, FC Barcelona) – hamstringblessure
Ferran Torres (rechtsbuiten, FC Barcelona) – hamstringblessure
Eric García (centrale verdediger, FC Barcelona) – spierblessure