Dit zijn de meest opvallende aan- en afwezigen in de voorselectie van Oranje

Dit zijn de meest opvallende aan- en afwezigen in de voorselectie van Oranje

Vandaag om 13:55

Ronald Koeman heeft zijn voorselectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Bosnië-Herzegovina bekendgemaakt. De voorlopige selectie bevat enkele interessante keuzes, met zowel opvallende terugkeerders als afwezigen. VoetbalNieuws neemt de selectie met je door.

Opvallende afwezigen bij het Nederlands elftal

Frenkie de Jong ontbreekt in de selectie ondanks zijn terugkeer bij FC Barcelona. De middenvelder heeft recent weer minuten gemaakt, maar lijkt nog niet topfit, en Koeman houdt hem voorlopig buiten de selectie. Memphis Depay, nu bij Corinthians, is eveneens nog niet opgeroepen, ondanks zijn eerste doelpunt in Brazilië. Daarnaast missen enkele belangrijke krachten door blessures, waaronder Teun Koopmeiners, Xavi Simons, Jerdy Schouten, Joey Veerman en Jurriën Timber. Koeman sluit echter niet uit dat sommige van deze spelers, afhankelijk van hun herstel, alsnog worden opgeroepen.

Voor Steven Bergwijn en Jordan Teze is er eveneens geen plek. Bergwijn speelt inmiddels in Saoedi-Arabië en lijkt zijn plek bij Oranje definitief kwijt. Verdediger Ryan Flamingo, die bij PSV indruk maakt, moet nog wachten op zijn debuut. Koeman kiest voorlopig voor de teruggekeerde Jan Paul van Hecke.

Opvallende aanwezigen bij het Nederlands elftal

Noa Lang en Wout Weghorst zijn weer opgenomen in de selectie. Lang is na blessureleed in topvorm bij PSV en krijgt een nieuwe kans, zijn eerste sinds september 2023. Weghorst, die de vorige interlandperiode niet inzetbaar was, is hersteld en opnieuw in beeld. Kenneth Taylor van Ajax en Guus Til van PSV, die door de blessures in de vorige interlandperiode al werden opgeroepen, zijn nu opnieuw door Koeman geselecteerd als versterking voor het middenveld.

Op 16 november speelt Nederland thuis tegen Hongarije, gevolgd door een uitwedstrijd tegen Bosnië op 19 november. Het team zal in deze duels strijden om een plek in de kwartfinales van de Nations League.