'Manchester City heeft tien miljoen euro over voor Anderlecht-linksback'

9 augustus 2022 om 19:39

Voor RSC Anderlecht-linksback Sergio Gómez lonkt een droomtransfer naar Manchester City. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zijn The Citizens bereid om een bedrag rond de tien miljoen euro neer te leggen voor de Spanjaard.

Alleen de laatste details staan een transfer nog in de weg, zo schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Italiaan in een Tweet. Het plan van City was aanvankelijk om de Spanjaard direct uit te lenen aan Girona, maar de Engelsen zouden hebben besloten om hem toch in het Etihad Stadium te houden.

Dat besluit lijkt alles te maken te hebben met het mislopen van Marc Cucurella. Nadat City geen akkoord wist te bereiken met Brighton & Hove Albion over de transfersom, sloeg Chelsea toe.

Gómez is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en belandde via SD Huesca en Borussia Dortmund in 2021 bij Anderlecht. Bij de Belgische formatie maakte de offensieve linksback vervolgens indruk. In totaal kwam hij tot vijftig wedstrijden, zeven doelpunten en liefst vijftien assists.