BILD: Ajax geïnteresseerd in Anderlecht-back met verleden bij Dortmund en Barça

24 maart 2022 om 13:09

Sergio Goméz staat op het verlanglijstje van Ajax. De RSC Anderlecht-linksback moet in de zomer naar Amsterdam komen, meldt het Duitse BILD.

Goméz is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In 2018 verliet hij jeugdacademie La Masía voor Borussia Dortmund. Bij de Bundesliga-club wist hij zijn potentieel nooit waar te maken. Anderlecht zag het wel in hem zitten en telde afgelopen zomer ruim twee miljoen neer om zich van de diensten van de Spanjaard te verzekeren.

Ajax is niet de enige club die de verrichtingen van de vleugelverdediger in de gaten houden. Olympique Marseille, Internazionale, Manchester United en Chelsea houden de ontwikkeling van de 21-jarige verdediger eveneens in de gaten, volgens de Duitse boulevardkrant.

Goméz is een offensief ingestelde wingback die de hele linkerflank bestrijkt. Zijn productiviteit is indrukwekkend. In 32 competitie-optredens namens Anderlecht kwam hij tot vijf doelpunten en bereidde hij maar liefst elf treffers voor.

De verwachting in Amsterdam is dat Nicolás Tagliafico de deur bij Ajax na afloop van dit seizoen achter zich dichttrekt. Over de handelingssnelheid van de andere linksback in de selectie, Daley Blind, bestaan twijfels.