Van Nistelrooy geeft toe: 'Als je Rangers zo ziet spelen, denk je: godverdorie'

8 september 2022 om 19:08

Ruud van Nistelrooy heeft naar eigen zeggen met Yorbe Vertessen maar één echte spits in huis bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren heeft tevens 'tandenknarsend’ naar Ajax-Rangers FC gekeken woensdagavond.

Vertessen begint donderdagavond in de spits in het Europa League-due met Bodö/Glimt. "Met de blessure van Luuk en het vertrek van Vinícius is hij de enige echte spits die we hebben", aldus Van Nistelrooy tegenover ESPN. "Hij viel al twee keer in en is nu klaar om te starten, ik maak graag gebruik van hem. We hebben daar ook met Saibari en Xavi gespeeld, maar dat zijn noodoplossingen. Nu is Yorbe terug en hebben we die positie natuurlijk ingevuld."

Ook heeft Van Nistelrooy te kennen niet te spreke te zijn over zijn verdediging de afgelopen weken. "Het is duidelijk waar we veel wisselen: dat is waar. Vooral aan de rechterkant van de verdediging, links staat het meer vast met Obispo en Max. De tegengoals is ook niet alleen het probleem van de verdediging. Het is ook wennen aan de nieuwe manier van spelen. Als je op een bepaalde manier speelt geef je ook wel eens wat weg, maar dat moeten we wel zien te verminderen."

De trainer van PSV gaf toe 'tandenknarsend' naar Ajax tegen Rangers te hebben gekeken woensdagavond. De Eindhovenaren werden in de play-offs van de Champions League nog uitgeschakeld door de Schotten. "Ja, aan de ene kant wel. Als je Rangers zo ziet spelen, denk je: godverdorie, hoe is dat nou zo gelopen hier? Aan de andere kant hebben we Ajax ook verslagen in de Johan Cruijff Schaal. Dan zie je dat voetbal af en toe ook raar kan zijn, je weet dat dit kan gebeuren."