Ajax opgelet: Champions League-affiche tussen Rangers en Napoli verplaatst

11 september 2022 om 14:17
Laatste update: 11 september 2022 om 14:21

Het Champions League-duel tussen Rangers FC en SSC Napoli wordt naar woensdag verplaatst. Vanwege het overlijden van koningin Elizabeth was er een tekort aan politiekracht en maakte men zich in Glasgow zorgen om de veiligheid van het publiek. 

Dat maakt Rangers bekend via de eigen kanalen. Aanvankelijk zouden de twee ploegen dinsdagavond aftrappen, maar op het laatste moment is besloten de UEFA te verzoeken het duel op woensdag te laten plaatsvinden. De bond heeft dat verzoek goedgekeurd. Liverpool en Ajax, de andere twee ploegen in de poule, lijken het duel wél gewoon dinsdag af te werken. 

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon dramatisch aan de Champions League en verloor in Amsterdam met 4-0 van Ajax. Napoli verpletterde Liverpool in eigen huis met 4-1. Na het overlijden van koningin Elizabeth werd in Engeland al besloten dat het Premier League-voetbal dit weekend niet door zou gaan. 

De UEFA heeft besloten dat beide ploegen geen uitsupporters mogen hebben. Het houdt in dat Napoli-fans niet naar het Ibrox Stadium mogen afreizen en dat Rangers-fans niet welkom zijn in Napels op 26 oktober. Veel fans zijn ontzet vanwege het besluit van de UEFA, aangezien de kaarten al lang en breed waren verkocht. Rangers heeft al aangegeven alle gekochte kaarten op de eigen rekening te nemen en fans terug te betalen.