'Italiaanse grootmacht houdt contractuele situatie van Kanté goed in de gaten'

18 oktober 2022 om 12:38

Juventus houdt de situatie rondom N’Golo Kanté nadrukkelijk in de gaten, meldt Football Italia. De Franse stofzuiger zit dit seizoen meer aan de kant dan dat hij voetbalt, maar dat zou de Oude Dame er niet van weerhouden om een poging te doen hem naar Turijn te halen.

Het contract van Kanté loopt komende zomer af en dus kunnen clubs hem naar alle waarschijnlijkheid transfervrij oppikken. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat zijn huidige werkgever Chelsea zijn contract niet wil verlengen en dus ligt een transfervrij vertrek voor de hand.

De kans is namelijk klein dat de Fransman in de winterstop gaat worden verkocht, aangezien hij al sinds midden Augustus met een blessure kampt. Kanté kwam dit seizoen dan ook pas twee keer in actie en herstelt momenteel van een hamstringblessure, waardoor hij ook het WK aan zich voorbij moet laten gaan.

Volgens het Italiaanse medium wordt het een knap lastig verhaal voor Juventus om Kante daadwerkelijk te strikken. Er zouden namelijk een hoop Europese topclubs achter de 31-jarige middenvelder aanzitten.