'Denk dat Ajax-spelers vanavond ook niet vol zelfvertrouwen de kleedkamer in gaan'

26 oktober 2022 om 18:38
Laatste update: 26 oktober 2022 om 18:55

Ajax' opdracht voor vanavond is duidelijk: er zal in eigen huis gewonnen moeten worden van grootmacht Liverpool, en dan het liefst met twee doelpunten verschil. Jan van Halst denkt er het zijne van bij Ziggo Sport.

"Ajax heeft me na de goede wedstrijd tegen de Rangers toch teleurgesteld. Ze herpakten zich niet in de competitie. Er is weinig om op terug te vallen qua systeem en vasthoudende patronen. Er komt bovendien een getergd Liverpool op bezoek, dus ik denk dat het heel erg moeilijk wordt", aldus de analist.

Ajax verloor de vorige drie ontmoetingen met de Engelsen telkens met één doelpunt verschil, dus hoop op een beter resultaat zal desondanks leven. "Het zou anders zijn geweest als Liverpool een slechte periode door zou maken en Ajax in een redelijk goede vorm verkeert. Dan kan in je een wedstrijd als deze nog groeien naar echte topvorm. Dat is ook niet aan de orde. Ze krijgen enorme klappen in de Champions League tegen goed voetballende ploegen en qua voetbal waren ze ver de onderliggende partij. Ik denk dat de spelers vanavond ook niet vol zelfvertrouwen de kleedkamer in gaan en denken, nou, we gaan eens even Liverpool met twee goals verschil pakken."