Advies voor Van Gaal: 'Simons prachtige speler, De Jong basis, Til bruikbaar'

31 oktober 2022 om 19:44

Willy van de Kerkhof hoopt dat Xavi Simons mee gaat naar het WK en pleit voor een basisplaats voor Luuk de Jong. Tevens denkt de oud-PSV’er dat Guus Til bruikbaar kan zijn op het WK, laat hij blijken in JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur.

Simons zou Van de Kerkhof sowieso meenemen naar het WK in Qatar. "Het is denk ik een prachtige speler. Om hem ervaring op te laten doen op zo'n toernooi is voor een speler geweldig, maar ook voor het Nederlandse voetbal geweldig."

In de aanval van Oranje kiest bondscoach Louis van Gaal hoogstwaarschijnlijk voor Memphis Depay en Steven Bergwijn, maar Van de Kerkhof pleit voor Luuk de Jong. "Het kan ook zo zijn dat je in de poulefase met drie voorop gaat spelen. Dan kan Luuk de Jong de spits zijn. Bergwijn, De Jong en Memphis en dan Gakpo erachter. Tegen mindere ploegen is dat een hele goede optie."

Naast Simons en De Jong zou Van de Kerkhof nog een PSV'er meenemen naar Qatar: Til. "Iemand als Til kan een extra spits zijn op het moment dat je achter komt. Hij is kopsterk en conditioneel sterk. Ik denk niet dat Til basisplaats-waardig is op dit moment, maar het is een goede invaller. Dit soort type spelers zijn bruikbaar in het Nederlands elftal."