Schreuder blijft positief na teleurstellende remise: 'Spel was beter dan zondag'

9 november 2022 om 22:20

Alfred Schreuder is ondanks het gelijkspel trots op de reactie van zijn ploeg. De Amsterdammers schoten 34 keer, waarvan acht keer op doel, maar bleven op een 2-2 gelijkspel steken tegen Vitesse

Schreuder ergerde zich aan het laconieke verdedigen van zijn ploeg en sprak voor de camera van ESPN. "Zeker die tweede goal vind ik schrijnend, omdat je vanuit mijn oogpunt een vrij eenvoudige afspraak maakt: als je van links aanvalt, moet je het rechts afsluiten. Ik denk niet dat het bewust is, maar het is wel iets wat we snel moeten oppakken. Nu hebben we veertien tegengoals staan, daar staan we tweede of derde mee. Dat moeten we verbeteren."

Ondanks het ongelukkige gelijkspel is Schreuder tevreden met de strijd van zijn ploeg. "Dat heeft ook met een bepaalde concentratie te maken, dat moeten we oppakken. Dit team is volop in ontwikkeling. Als ik dit vergelijk met zondag, is het qua voetbal een groot verschil, maar qua verdediging en tactiek moeten we het beter doen."

De trainer negeert de negatieve spreekkoren van het thuispubliek, waarin Schreuder werd gevraagd te vertrekken. "Ik maak me er zelf geen zorgen over, dat is niet aan mij. Het hoort bij de voetballerij. We weten hoe dat kan gaan. Ik ben bezig met mijn team en dat moeten we verbeteren. Ze hebben een goede reactie gegeven. Dat je de wedstrijd dan niet wint, is heel teleurstellend."