Te Kloese niet bang voor vertrek van Slot: 'Ajax hoeft niet langs te komen, nee'

13 november 2022 om 17:45
Laatste update: 13 november 2022 om 17:49

Dennis te Kloese maakt zich geen zorgen om een mogelijk vertrek van de 'zeer ambitieuze' Arne Slot. De algemeen directeur van Feyenoord stelt dat Ajax, waarvan trainer Alfred Schreuder onder vuur ligt, voorlopig niet langs hoeft te komen. 

Te Kloese spreekt in aanloop naar de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior met ESPN en laat ook wat los over Slot, die een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft opgesteld. "Arne heeft ambitie. Dat vind ik eigenlijk ook heel prettig. Wij moeten mensen binnen de club hebben die ambitie hebben. Als er op een gegeven moment een mogelijkheid is voor Arne, moet de club daar ook beter van worden." Op de vraag of Ajax hoeft langs te komen, is Te Kloese kort en duidelijk. "Nee zeker niet."

Feyenoord is na het vertrek van Frank Arnesen nog altijd op zoek naar een nieuwe technisch directeur. "We zijn actief naar het kijken hoe die rol actief ingevuld kan worden binnen de organisatie. Wat is het profiel van iemand die echt bij ons past? Het is voor ons belangrijk om veel aandacht aan de jeugd en aan de scouting te geven. Daarnaast moet het ook iemand zijn die als sparringpartner voor de trainer kan fungeren."

Te Kloese is stellig en ziet zichzelf niet een technische rol bekleden in Rotterdam. "Ik blijf zelf in mijn functie zitten. Ik ga boven een technisch manager of technisch directeur werken", besluit Te Kloese.