Totti ziet veel dingen vanuit zijn eigen loopbaan terug bij Ronaldo

Totti leeft mee met Ronaldo: 'Alsof ik mijn eigen ervaringen herbeleef'

16 december 2022 om 22:52

Francesco Totti ziet veel dingen vanuit zijn eigen loopbaan terug bij Cristiano Ronaldo. De clubloze Portugees was op het WK geen basisspeler en kende daarvoor een lastige periode bij Manchester United.

Totti speelde in de laatste jaren van zijn carrière ook minder wedstrijden dan hem lief was. "Als je ziet wat in de laatste maanden is gebeurd, is het alsof ik mijn eigen ervaringen herbeleef", vertelt de Italiaan in gesprek met BepiTV. "Het is van buitenaf makkelijk om een oordeel te vellen, maar alleen de hoofdrolspelers weten wat er echt gebeurd is. We hebben het over een van de beste spelers in de geschiedenis en hij verdient respect."

Ronaldo werd met Portugal in de kwartfinale uitgeschakeld op het WK. Zijn eeuwige rivaal Lionel Messi bereikte met zijn land wel de finale van het toernooi. De Argentijnse vedette kan zondagmiddag geschiedenis schrijven. "Messi en Maradona zijn twee buitenaardse spelers. Maradona is de definitie van voetbal. Messi is de beste speler die nog onder Maradona zit. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om ze te beschrijven, want ze zijn van een buitencategorie. Dat geldt ook voor Ronaldo", besluit Totti.