Karim Benzema komt definitief niet in actie tijdens de WK-finale tegen Argentinië

Deschamps maakt eind aan speculatie omtrent mogelijke WK-rentree van Benzema

17 december 2022 om 11:15
Laatste update: 17 december 2022 om 11:23

Didier Deschamps heeft een eind gemaakt aan de speculatie omtrent het mogelijk meespelen van Karim Benzema in de WK-finale tegen Frankrijk. De bondscoach van Frankrijk heeft aangegeven dat de Ballon D’Or winnaar niet in actie zal komen.

De laatste weken werd het verhaal over een mogelijke WK-rentree van Benzema steeds meer gevoed. De spits van Real Madrid viel uit met een blessure in aanloop naar het toernooi, maar werd niet van de Franse lijst geschrapt. Waar Deschamps eerder nog geheimzinnig deed het mogelijke konijn uit de hoge hoed, gaf hij tijdens de persconferentie in aanloop naar de eindstrijd duidelijkheid.

"Verspreid jij het woord onder de buitenlandse journalisten? Want als ik niet reageer, zeggen jullie weer dat ik boos ben, dus ik zal het wat verduidelijken", aldus Deschamps tijdens het persmoment. "Er zijn een aantal spelers geblesseerd geraakt en Karim was er daar een van. Lucas Hernández was de laatste speler die wegviel en sindsdien heb ik 24 spelers om te managen. Deze vraag stellen is best ongemakkelijk voor de spelers waarmee we de finale hebben gehaald."

Conclusie? Benzema komt zondag niet in actie. Of de Fransoos wel aanwezig zal zijn tijdens de finale, is nog onbekend. "Ik ga niet over de uitnodigingen voor geblesseerde spelers of oud-internationals. Sommigen zullen er zijn, anderen niet. Ik weet het niet."