Mauro Júnior weer volledig fit

PSV-revelatie keert terug: 'Durf te zeggen dat ik weer honderd procent fit ben'

22 december 2022 om 09:53

Mauro Júnior floreerde als back bij PSV, maar raakte zwaar geblesseerd en lag maanden uit de roulatie. De Braziliaan stelt nu echter weer volledig hersteld te zijn en lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft in de Eredivisie

In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat Mauro van zich horen. "Het duurde veel langer dan ik had verwacht. Dit was een heel serieus probleem, waar ik dankzij de hulp van specialisten en de mensen bij PSV doorheen ben gekomen", bevestigt de PSV'er. "Ik ben nu volledig genezen en durf te zeggen dat ik weer honderd procent fit ben. Aan die nare periode wil ik niet meer terugdenken."

Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt kreeg het idee Mauro om te dopen tot back. Een besluit dat zeer goed uitpakte. "Vorig seizoen heb ik ontzettend veel gespeeld onder Roger en ik ben hem dankbaar voor die periode. Hij heeft na zijn vertrek nog bij me geïnformeerd hoe het met me ging en me gevraagd naar mijn blessure. Dat zegt veel over hem. Roger was een goede trainer en zeker ook een goed mens. Ik hoop dat hij bij Benfica mooie successen mag vieren, want dat gun ik hem."

Inmiddels is Ruud van Nistelrooij trainer bij de Eindhovenaren. Mauro is de nieuwe trainer eveneens dankbaar. "Hij sprak als een van de weinige PSV-functionarissen heel goed Spaans en zette mij bij veel sportieve en praktische dingen op het goede spoor. Mede dankzij hem heb ik me hier als mens en voetballer kunnen ontwikkelen, dat vergeet ik niet. Ik ben blij dat hij onze trainer is geworden en wil PSV nu helpen om dit seizoen een mooie prijs te winnen. Ons doel is om de titel te pakken en daar wil ik aan bijdragen."