Klopp over debuut Gakpo: 'Niet heel positief gestemd dat het gaat gebeuren'

Klopp verwacht niet dat Gakpo maandag zijn debuut gaat maken voor Liverpool
29 december 2022 om 15:28

Jürgen Klopp verwacht niet dat Cody Gakpo maandag zijn debuut gaat maken voor Liverpool. De Duitse manager heeft wel enorm veel vertrouwen in de kwaliteiten van de Oranje-international. 

Liverpool speelt maandag zijn eerste wedstrijd van 2023 tegen Brentford. Klopp verwacht niet dat Gakpo dan al in actie zal komen. "Er bestaat een kans, maar eigenlijk ook niet. Ik ben niet heel positief gestemd dat het gaat gebeuren", zegt de 55-jarige Duitser op de persconferentie. Gakpo beschikt op dit moment namelijk nog niet over een speciale werkvergunning die Premier League-spelers moeten hebben.

Klopp vindt het enorm jammer dat de inzetbaarheid van de Oranje-international nog even op zich laat wachten. De manager van Liverpool ziet namelijk een potentiële wereldtopper in Gakpo. "Hij is een hele goede speler. Het plaatje is heel interessant met de potentie die hij heeft en met wat hij al heeft laten zien. Dit is groots voor ons, maar ook voor hem."

Gakpo gaat hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken voor Liverpool in bekerwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (7 januari) of de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (14 januari).