'Vakman' Ten Hag maakt indruk: 'Gedoe met Ronaldo heeft hij goed weten te managen'

'Vakman' Ten Hag maakt indruk: 'Gedoe met Ronaldo heeft hij goed weten te managen'
31 december 2022 om 18:00
Laatste update: 31 december 2022 om 18:00

Manchester United was deze zomer en winter dichtbij de komst van Cody Gakpo. Uiteindelijk ging Liverpool FC er met de aanvaller van PSV vandoor en daar baalt Erik ten Hag stevig van. In de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws laat Jan Kromkamp, die bij PSV, Liverpool én onder de manager voetbalde bij Go Ahead Eagles, zijn licht erover schijnen.

Gakpo zou bij Manchester United te maken krijgen met een Nederlandse manager die hem goed kent uit de Eredivisie. Bovendien is het een publiek geheim dat Ten Hag de aanvaller graag wilde hebben. Toch denkt Kromkamp niet dat Gakpo de verkeerde keuze heeft gemaakt. "Nee, Klopp (Jürgen, red.) is ook een hele goede trainer. Ten Hag zat er natuurlijk wel al wat langer achteraan. Voor hem is het erg jammer dat het niet doorgaat. Gakpo is iemand die hij goed kent en waarvan hij weet dat het goed zou matchen."

Kromkamp bewaart zelf goede herinneringen aan Ten Hag, onder wie hij één jaar speelde bij Go Ahead Eagles. "Ja, zeker. Een echte vakman. Hij heeft altijd de goede stappen gemaakt. Bij Go Ahead op eigen benen, Bayern München II achter Guardiola, vervolgens heeft hij bij FC Utrecht gestoeid met systemen, op een gegeven moment kwam Ajax en nu natuurlijk Manchester United."

Ten Hag bewijst wat Kromkamp destijds in Deventer al zag: er schuilt een absolute toptrainer in de Haaksberger. "Je kan wel zeggen er daar een soort weg der geleidelijkheid in zit. Hij plant het allemaal goed en heeft goede stappen gezet. Dat gedoe rondom Ronaldo was voor hem niet gemakkelijk. Dat heeft hij goed weten te managen."

In de podcast The King of Manchester bespreekt VoetbalNieuws de situatie van Erik ten Hag bij The Mancunians. Luister hem hier: