Ten Hag zet 'goede stappen' en getipt als bondscoach: 'Sluit ik zeker niet uit'

31 december 2022 om 20:00
Laatste update: 31 december 2022 om 20:00

Erik ten Hag zou best wel eens de volgende bondscoach van het Nederlands elftal kunnen worden, stelt Jan Krompkamp. De voormalig speler van onder meer PSV en Liverpool ziet die functie wel als een mooie volgende stap, een mooi onderwerp voor in de studio van VoetbalNieuws.

Volgens Kromkamp heeft Ten Hag zich onder andere bewezen met hoe hij de situatie rondom Cristiano Ronaldo afhandelde. "Hij heeft goede stappen gezet, ook met Ronaldo, wat toch één van de beste spelers ter wereld is. Hij heeft het goed aangepakt en gemanaged, hij is goed overeind gebleven. De volgende stap is dan bondscoach worden, dat lijkt mij ooit de volgende stap", stelt de voormalig verdediger tegenover deze website.

"Het is wel logisch, ik zie dat wel gebeuren. Nu nog niet, maar als hij na tien slechte wedstrijden een keer zijn biezen moet pakken", begint Daan Jurgers, redacteur van VN, die wel stelt dat dit niet iets is voor de korte termijn.

"Voorlopig is hij nog te 'jong' en zitten we gebakken met Ronald Koeman, meer het is niet zo dat we ruime keuze hebben. We grijpen meestal terug op oude bondscoaches zoals Frank de Boer”, concludeert Jurgers, die samen met Danny Vos – verslaggever bij VN - stelt dat we het niet meer in de categorie De Boer moeten zoeken. "Iemand als een Peter Bosz was toen bezet, maar dat is wel de categorie waarin we moeten gaan zoeken. Ten Hag als bondscoach sluit ik alleen zeker niet uit."