Al Nassr bevestigt vatleggen Ronaldo

Al Nassr maakt nieuws wereldkundig: Ronaldo tekent contract tot 2025

30 december 2022 om 22:10
Laatste update: 30 december 2022 om 22:28

Cristiano Ronaldo heeft bij Al Nassr getekend. De club uit Saudi-Arabië maakt dat nieuws vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. 

Ronaldo is overtuigd en tekent een contract tot 2025, zoals eerder werd voorspeld. El Nassr trok maandenlang aan Ronaldo en wilde de Portugees graag vastleggen. Dat is vrijdag eindelijk gelukt. Ronaldo treft als manager de Franse Rudi Garcia. "Ik ben blij met deze nieuwe ervaring in een andere competitie en een ander land", laat Ronaldo via de clubkanalen weten. "De visie van Al Nassr is zeer inspirerend. Ik ben erg enthousiast om mijn ploeggenoten te ontmoeten en de ploeg te helpen meer successen te vieren."

De Portugees gaat ongeveer 200 miljoen euro per jaar verdienen en liet eerder in december zijn contract ontbinden bij Manchester United. Ronaldo had een negatief interview gegeven aan Piers Morgan en daardoor konden de speler en de club niet meer door een deur. 

Ronaldo kwam voor het eerst in de schijnwerpers bij Sporting Portugal en verdiende in 2003 een transfer naar Manchester United. Na zes jaar op Old Trafford maakte Ronaldo de overstap naar Real Madrid, waar hij alle denkbare clubprijzen won en meerdere keren de Gouden Bal kreeg toegekend. Vervolgens vertrok de Portugees naar Juventus en Manchester United. De vedette kon dit seizoen geen onuitwisbare indruk maken bij The Red Devils.