'Ajax oriënteert zich op Álvarez-opvolging: Zwitsers international (20) in beeld'

'Ajax oriënteert zich op Álvarez-opvolging: Zwitsers international (20) in beeld'

4 januari 2023 om 11:50

Ajax is een van de geïnteresseerde clubs die Ardon Jashari zou willen overnemen van FC Luzern. Dat meldt RB Live.

De Amsterdammers zijn deze transferwindow druk bezig met de komst van een doelman, terwijl er ook een extra verdediger en een rechtsbuiten zou moeten komen. Mocht Edson Álvarez vertrekken dan klopt Ajax mogelijk aan bij FC Luzern. Daar speelt de twintigjarige controlerende middenvelder Ardon Jashari.

Ajax zou wel de nodige concurrentie krijgen in de strijd om de spelverdeler. Ook Arsenal, RB Leipzig, Eintracht Frankfurt, VfL Wolfsburg, TSG Hoffenheim, Leeds United en Leicester City zouden hun pijlen gericht hebben op de tweevoudig Zwitsers international.

Jashari heeft nog een contract tot medio 2026 bij Luzern. De marktwaarde van de middenvelder wordt geschat op zo’n drie miljoen euro, maar Luzern zet in op zeven miljoen euro. "Voor mij ligt de focus duidelijk op Luzern. Mijn zaakwaarnemer doet de rest", laat Jashari zelf weten. "Alles moet kloppen om nu van club te veranderen."

De middenvelder kwam tot nu toe tot 103 duels voor Luzern. Daarin scoorde hij twintig keer en gaf hij zeven assists. Voor Zwitserland kwam Jashari twee keer uit, waarvan één duel op het WK in Qatar.