Marco van Basten stelt dat Ajax hem niet hoeft te bellen als nieuwe hoofdtrainer

Van Basten verbaast zich over snel ontslag Schreuder: 'Hoeven mij niet te bellen'

27 januari 2023 om 11:45
Laatste update: 27 januari 2023 om 12:27

Ajax hoeft geen poging te doen om Marco van Basten te strikken, laat hij weten bij Ziggo Sport. De voormalig trainer van de Amsterdammers verbaast zich over het snelle ontslag van Alfred Schreuder na het debacle tegen FC Volendam.

Nog een uur na het gelijkspel tegen Volendam (1-1) stond Schreuder al op straat. "Apart", begint Van Basten, die zich wel kan vinden in het besluit van het bestuur van Ajax. "Je kunt de spelers niet wegsturen, hè. Dat is niet zo slim."

Toch is het volgens San Marco niet alleen op het conto van Schreuder te schrijven dat Ajax staat waar het nu staat. Ook de selectie valt kwalitatief gezien vies tegen. "Laat ik het zo zeggen: ze hoeven mij niet te bellen", stelt hij met een grap. "Ze hebben Erik ten Hag natuurlijk een aantal jaar gehad. Dat liep gewoon goed met Marc Overmars erbij. Nu is dat weggevallen en dan blijkt het heel moeilijk om dat op te vangen."

Van Basten fungeerde tussen 2008 en 2009 als trainer van Ajax. Een periode van een jaar, waarna de voormalig Oranje-international zelf besloot om op te stappen.