Tadic reageert op ontslag Schreuder: 'Er is een hoop frustratie en emotie'

Tadic reageert op ontslag Schreuder: 'Er is een hoop frustratie en emotie'

27 januari 2023 om 18:23

Dusan Tadic voelt zich verantwoordelijk voor het ontslag van trainer Alfred Schreuder. De Ajax-captain laat weten dat er een hoop frustratie in de groep zit.

"Ik weet het allemaal niet meer. Het is onacceptabel en onwerkelijk. Het is pijnlijk, we moeten opstaan, we moeten iets veranderen. Dit is geen Ajax. Ajax wint, Ajax heeft blijdschap en prijzen nodig", aldus de eerste reactie van Tadic tegenover ESPN. Het afscheid van Schreuder viel de Ajax-captain zwaar. "Ik vind het heel jammer voor hem. Ik vind hem nog steeds een goede coach."

Tadic is desondanks niet verbaasd dat Schreuder op straat gezet is. "Als je zo'n lange tijd niet weet te winnen bij een grote club als Ajax, dan weet je dat dit de volgende stap wordt. Dat zei hij gisteravond zelf ook, dat het een normaal proces is in het voetbal."

De Ajax-aanvaller laat weten dat er vanaf nu geen excuses meer zijn. "We hebben zoveel gepraat en we moesten het gister laten zien, maar dat hebben we niet gedaan. Nu moeten we karakter tonen, excuses zijn er niet meer. Het ligt alleen aan ons, wij staan op het veld", aldus Tadic, die zich focust op betere resultaten. "Het maakt mij geen moer uit hoe, maar we moeten wedstrijden gaan winnen."

Tadic laat weten dat er veel frustratie is in de spelersgroep. "En een heleboel emotie. Zeker omdat je om deze club geeft. Het is heel moeilijk, maar we moeten er weer bovenop komen. Ik heb geen idee hoe, maar het moet gebeuren."