Heitinga zit zondagmiddag als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax

Heitinga zit zondagmiddag als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax
27 januari 2023 om 18:44
Laatste update: 27 januari 2023 om 18:52

John Heitinga zit zondagmiddag tijdens de wedstrijd tegen Excelsior als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax. Dat schrijft de regerend landskampioen op de clubsite.

'De uitlooptraining van Ajax stond vrijdag onder leiding van John Heitinga. De 39-jarige oefenmeester zit tevens zondag op de bank als eindverantwoordelijke bij het Eredivisie-duel met Excelsior', schrijft Ajax. De Amsterdammers melden nog niks over de lange termijn. Eerder op de vrijdag maakte Ajax al bekend dat Michel Kreek tijdens het duel van Jong Ajax vrijdagavond tegen Helmond Sport de leiding heeft.

Het is volgens het AD een uitgemaakte zaak dat Heitinga het voor het zeggen gaat krijgen in Amsterdam. Of het voor weken is of voor maanden is nog de vraag. De clubleiding zou de oud-voetballer 'als de aangewezen man zien om het worstelende elftal voorlopig uit de crisis te loodsen', schrijft de krant.

Door het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) bedraagt de achterstand op koploper Feyenoord zeven punten. Ajax speelt zondagmiddag vanaf 14.30 uur een uitwedstrijd tegen Excelsior.