dusan tadic beantwoordt vragen over zijn toekomst

Tadic gevraagd naar eventueel Ajax-afscheid: 'Mijn best doen, verder kijk ik niet'

3 februari 2023 om 16:12
Laatste update: 3 februari 2023 om 16:12

Dusan Tadic wil niet teveel vooruitlopen op zijn plannen voor de toekomst bij Ajax. De Servische captain ligt onder een vergrootglas nu zowel zijn eigen als de collectieve prestaties bij de Amsterdammers tegenvallen.

In 2019 tekende Tadic een contract voor zeven jaar bij Ajax, waarvan het de bedoeling zou zijn dat hij de eerste vier jaar als speler zou fungeren en vervolgens een andere functie zou gaan bekleden. De afspraken zijn inmiddels wat bijgesteld: op dit moment ligt de linksbuiten tot medio 2024 als speler vast.

Ajax Life vraagt Tadic of hij door zijn veranderende rol (minder omstreden en meer kritiek van de buitenwacht) een vertrek zou overwegen. "Ik wil mijn best doen voor Ajax, verder dan dat kijk ik niet", tekent het magazine de aanvoerder op. "Ik wil jonge spelers uitleggen hoe mooi de club is, hoe belangrijk het is om prijzen te winnen en om ons voetbal te spelen."

Overweegt Tadic wel een afscheid wanneer Ajax Champions League-voetbal misloopt? "Daar wil ik niet aan denken. Ik wil positief denken, dat moet iedereen doen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we ook dit seizoen kampioen kunnen worden." Op dit moment staan de Amsterdammers vierde met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord.