Klopp toe aan veranderingen bij Liverpool

Klopp toe aan revolutie bij Liverpool: 'We moeten in de zomer veel veranderen'

24 februari 2023 om 21:04

Jürgen Klopp begrijpt dat er grote veranderingen nodig zijn bij Liverpool FC. De club domineerde jarenlang het Engelse en Europese voetbal, maar moet dit seizoen een stapje terugdoen.

Klopp hoopt in de zomer alles overhoop te gooien bij Liverpool. "We moeten veel dingen veranderen in de zomer", stelt de Duitse manager tegenover Sky. "We weten dat we dat nodig hebben, deze zomer móét er iets veranderen."

De manager arriveerde in 2015 bij Liverpool en transformeerde de club de jaren daarna in de grootmacht die het enkele jaren eerder was. Onder meer de Champions League en de Premier League werd gewonnen. Door de mindere resultaten werd gehint op een mogelijk vertrek van Klopp. "Ik ben nu hier bij Liverpool en ik ben precies waar ik wil zijn. Nogmaals, ik ben precies waar ik wil zijn", besluit de manager.

Liverpool streed jarenlang met Manchester City om de landstitel in de Premier League, maar staat dit seizoen slechts negende. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt negentien punten. In de Champions League moet Liverpool een 2-5 nederlaag goed gaan maken in het Santiago Bernabéu.