geen tom egbers bij studio sport eredivisie

Geen Ebgers bij Studio Sport: 'Rust bieden aan de redactie en het programma'

11 maart 2023 om 20:45
Laatste update: 11 maart 2023 om 20:51

Tom Egbers is zondagavond niet de presentator van NOS Studio Sport Eredivisie. Dat laat de publieke omroep desgevraagd weten aan het Algemeen Dagblad en het ANP.

De vaste presentator van het programma met de samenvattingen uit de Eredivisie ligt onder een vergrootglas na aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag. Zaterdag bracht De Volkskrant in een groot artikel de misstanden op de sportredactie van de NOS aan het licht.

Zondag zal het vaste gezicht dus niet op de buis te zien zijn. 'Egbers wil daarmee rust bieden aan de redactie en het programma, vanwege de ontstane commotie na het artikel in De Volkskrant', zegt een woordvoerder tegen het ANP

De presentator is in opspraak geraakt door het bewuste artikel. Egbers zou zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend en intimiterend gedrag. Dat zou hij onder meer hebben gedaan tegen een collega - destijds meer dan twintig jaar jonger - met wie hij een affaire had. De NOS heeft reeds aangekondigd met alle medewerkers die in het stuk van De Volkskrant genoemd worden in gesprek te gaan.