Vrouw Egbers haalt uit: 'Zijn kop wordt er meteen afgehakt, dat is geen oplossing'

Vrouw Egbers neemt het in een groot interview met het ad op voor haar man
13 maart 2023 om 12:05

Janke Dekker, de vrouw van de in opspraak geraakte Tom Egbers, heeft het in een groot interview met het Algemeen Dagblad opgenomen voor haar echtgenoot. Volgens de vrouw moet zij 'haar verhaal' vertellen om haar eigen gezin te beschermen en zit de situatie anders in elkaar dan men nu aanneemt.

Zaterdag publiceerde De Volkskrant een groot artikel waarin het misstanden op de sportredactie van de NOS aankaartte. Egbers moest het daarin ook ontgelden. Het vaste gezicht van Studio Sport had vijftien jaar geleden een affaire met een ruim twintig jaar jongere collega. Nadat de relatie beëindigd was, Egbers haar dermate hebben gepest, totdat ze vertrok bij de NOS. Dit verhaal werd in De Volkskrant bevestigd door verschillende medewerkers.

Tegenover het AD zegt Dekker dat de affaire ook bij haar bekend was, maar dat het de dame in kwestie was die Egbers stalkte. De presentator zou haar juist zo veel mogelijk hebben ontweken op de werkvloer na het verbreken van de relatie. "Tom heeft al vaak gezegd: 'Ik had die affaire nooit moeten beginnen met een veel jonger iemand. Hoe stom ben ik geweest?'", vertelt Dekker aan het Algemeen Dagblad.

"Van die affaire heeft hij spijt, maar die excuses golden niet voor het pestgedrag of intimideren, want daarvan was geen sprake. Ook wordt beweerd dat de vrouw na een jaar vertrok bij de NOS, maar dat was pas jaren later." Egbers moet het flink ontgelden, tot verdriet van Dekker. "Je kop wordt er meteen afgehakt. Maar dat is niet de oplossing van het probleem. Een cultuurverandering op de werkvloer krijg je pas als je het gesprek met alle partijen aangaat."