Moment van de waarheid: 'Qatarese sjeik doet recordbod op Man United'

Moment van de waarheid: 'Qatarese sjeik doet recordbod op Man United'
22 maart 2023 om 20:31
Laatste update: 22 maart 2023 om 23:16

De Qatarese sjeik Jassim bin Hamad Al-Thani is bereid om Manchester United voor een recordbedrag te gaan kopen, meldt Sky Sports. De familie Glazer, die de club wil verkopen, zal het bod woensdagavond ontvangen.

Volgens het betrouwbare Engelse medium hebben de sjeik en Manchester United afgelopen donderdag goede gesprekken gevoerd. Zo goed zelfs dat deze als 'extreem positief' worden bestempeld. Sky Sports meldt niet hoe hoog het bod van een van de grootste banken van Qatar zal zijn, maar wel wordt er gesproken over een recordbedrag. Het record staat momenteel op 4,2 miljard euro.

Een tijdje geleden werd al duidelijk dat de huidige eigenaren van Mancester United de club graag van de hand willen doen. De familie Glazer wil naar verluidt wel minimaal een bedrag van zo'n 6,75 miljard euro ontvangen voor de Engelse grootmacht.

De partij uit Qatar is niet de enige gegadigde die in de race is voor Manchester United. Sir Jim Ratcliffe – de rijkste man uit Groot-Brittannië – is ook nog altijd in de race.