Van Nistelrooij vindt dat plek drie in de Eredivisie op dit moment maximaal is

Van Nistelrooij over PSV: 'Ik vind dat dit op het moment het maximaal haalbare is'

31 maart 2023 om 12:45

Ruud van Nistelrooij vindt dat zijn selectie er momenteel het maximale uithaalt. De oefenmeester van PSV berust zich op de 'beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt'.

Met een achterstand van acht punten op Feyenoord, twee punten op Ajax en een gelijk puntenaantal met AZ staat PSV momenteel op de derde plaats in de Eredivisie. Dat rijmt niet met ambities die de Eindhovenaren aan het begin van het seizoen stelden. Volgens Van Nistelrooij liggen de winterse verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke daar aan ten grondslag.

"Door de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt, staan we waar we staan en ik vind dat dit op dit moment het maximale is", begint Van Nisterlooij op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC, geciteerd door Voetbal International. De oefenmeester wijst vervolgens naar de clubleiding van de Eindhovenaren. "Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter..."

Volgens Van Nistelrooij verdient zijn elftal zelfs een pluim. "Na iedere tegenslag recht dit team zijn rug, daar verdienen ze complimenten voor en daar houd ik me aan vast. Het is gewoon een heel onrustig jaar waarin ontzettend veel is gebeurd. Daar moeten we realistisch in zijn, maar we gaan gewoon door", besluit hij.

PSV neemt het aanstaande zaterdagavond in de Goffert op tegen NEC. De Nijmegenaren zijn dit seizoen moeilijk te verslaan en hielden eerder Feyenoord en Ajax al op een gelijkspel in eigen huis. Het duel begint om 20.00.