Feyenoord staat acht punten los en kan titel ruiken na zege in derby tegen Sparta

2 april 2023 om 16:22

Feyenoord heeft de voorsprong op Ajax en PSV vergroot tot acht punten. De ploeg van Arne Slot won de Rotterdamse derby met 1-3 bij Sparta Rotterdam

Feyenoord begon sterk aan het duel met Sparta. Slot koos voor Igor Paixao in de basis en die keuze pakte goed uit. De Braziliaan zorgde er in de twaalfde minuut met een pegel uit een afgeslagen corner voor dat Feyenoord op voorsprong kwam. Daarna controleerde de koploper de wedstrijd, maar dat was niet van lange duur.

Sparta werd via Koki Saito al eens gevaarlijk en zocht steeds meer de aanval. Na een halfuur kreeg de ploeg van Maurice Steijn loon naar werken. Mica Pinto sneed naar binnen en schoot fantastisch raak met zijn linker. Vlak voor rust konden de Spartanen zelfs op voorsprong komen. Eerst kreeg Vito van Crooy een levensgrote kans in open spel en niet veel later mocht hij aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van Mats Wieffer. De penalty werd echter gepakt door Timon Wellenreuther, waardoor de ploegen met een gelijkspel de rust in gingen.

Na rust was Sparta geen schim meer van de ploeg die het Feyenoord in de eerste helft zo lastig maakte. Via Sebastian Szymanski en Santiago Gimenez kreeg de koploper enkele grote kansen om op voorsprong te komen, maar de bal leek er in eerste instantie niet in te willen. In de zeventigste minuut was het de Mexicaanse spits die Feyenoord op aangeven van Jahanbakhsh toch op voorsprong tikte. Niet veel later maakte David Hancko op aangeven van Wieffer een einde aan de spanning. De Slowaak tikte de bal geniepig achter Nick Olij. Daarna werd er niet meer gescoord in Rotterdam. Feyenoord staat nu acht punten voor op Ajax en PSV.