L'Équipe pakt groots uit: wegen Messi en PSG staan op het punt te gaan scheiden

Volgens L'Équipe gaat Lionel Messi vertrekken bij Paris Saint-Germain
4 april 2023 om 07:41
Laatste update: 4 april 2023 om 09:53

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe lijkt een vertrek van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain aanstaande. De Argentijnse superster zou zijn conclusies hebben getrokken in Parijs en is de aanhoudende fluitconcerten in het Parc des Princes beu. FC Barcelona zou hem graag terug willen halen.

Het contract van Messi, die in de afgelopen winter met Argentinië wereldkampioen werd, loopt af bij de Franse landskampioen. Lang zag het er naar uit dat hij dat ook zou gaan verlengen, maar in het nieuwe jaar veranderde het sentiment tussen beide partijen. Iets wat zonder twijfel met de wisselvallige prestaties van PSG in de Ligue 1 en de uitschakeling in de Champions League heeft te maken, maar ook met de relatie tussen Messi en de Franse fans. La Pulga schoot immers bijna hoogstpersoonlijk Argentinië naar de wereldtitel in Qatar, ten koste van Frankrijk. Zij rekenen de mindere prestaties van hun ploeg ook Messi aan. Beide factoren zorgen ervoor dat hij vrijwel iedere week wordt uitgefloten door zijn eigen aanhang.

Messi had aanvankelijk een goede relatie met voorzitter Nasser al-Khelaïfi, maar door alle negatieve ontwikkelingen zou ook dat op een lager pitje staan. Messi eist bepaalde veranderingen in de selectie, maar de Parijzenaren houden voorlopig zelf liever de hand op de knip. Bovendien zou Barcelona zich al officieel hebben gemeld bij het management van haar voormalig clubicoon, die er zelf ook niet onwelwillend tegenover staat.

De Franse krant lijkt het inmiddels zeker te weten. 'Lionel Messi en PSG staan op het punt te scheiden', zo kopt het dinsdagochtend groots. De 35-jarige aanvaller scoorde in het huidige seizoen dertien keer in de competitie en wist er in de Champions League vier te maken.