frimpong hoog op het verlanglijstje van manchester united

'Droomtransfer lonkt voor Frimpong: 'positief gevoel' na eerste gesprek'

4 april 2023 om 12:18

De gesprekken tussen Jeremie Frimpong en Manchester United zijn geopend, melden diverse Duitse media. De Nederlandse rechtsback en zijn entourage zouden een positief gevoel hebben overgehouden aan het eerste onderhoud met de Engelse topclub.

Een zomerse transfer zou het onderwerp van gesprek zijn geweest. Ten Hag staat volgens het Duitse Sky Sports te boek als een 'groot bewonderaar' van de kwaliteiten van de rechtsback. Frimpong op zijn beurt zou openstaan voor de volgende stap in zijn carrière en beschikt in Leverkusen over een contract dat medio 2025 loopt.

Die Werkself zou mikken op een transfersom tussen de 20 en 30 miljoen euro voor de Nederlander en heeft de vervanger reeds op hoog oog. De twintigjarige Braziliaans international Arthur moet voor zo'n zeven miljoen euro overkomen van América MG en gaat een contract ondertekenen tot medio 2028, weet het eveneens Duitse Sport1.

Dit seizoen etaleert Frimpong onder de vleugels van Xabi Alonso zijn kwaliteiten. De offensieve vleugelverdediger - die zichzelf eerder als box-to-box verdediger omschreef - kan duizelingwekkende statistieken overleggen. Dit seizoen scoorde Frimpong liefst acht keer en gaf daarnaast negen assists.