Feyenoord niet compleet tegen Ajax: drietal spelers moet Klassieker laten lopen

Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Justin Bijlow spelen niet tegen Ajax
4 april 2023 om 14:37
Laatste update: 4 april 2023 om 14:41

Feyenoord mist drie spelers tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker. De Rotterdammers moeten het doen zonder Justin Bijlow, Quinten Timber en Lutsharel Geertruida.

Dat het trio er niet bij is komt niet uit de lucht vallen, maar met name voor Bijlow was de hoop gevestigd op een rentree kort na de interlandperiode. De doelman brak vlak na de winterstop zijn pols en werd na de interlandbreak terug verwacht, maar dat is nog niet het geval. Bijlow traint wel weer mee met de selectie van Feyenoord.

"Voor Justin geldt niets anders dan voor de andere spelers. Ze hebben één tot twee weken nodig om zich op te trainen. We weten van Justin dat hij heel snel weer op niveau kan zijn. Dat weten we van de Conference League-finale. Toen had hij een hele fijne aanloop. Hij is onze eerste keeper", aldus Arne Slot tijdens het persmoment in aanloop naar de Klassieker.

Ook Geertruida is er dus nog niet bij tegen de Amsterdammers. De verdediger herstelt van een hamstringblessure en men mikt er in Rotterdam op een rentree in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Van Timber is bekend dat hij wat langduriger geblesseerd is.