davy klaassen staat na afloop van de klassieker voor de camera

Klaassen wilde zelf verder voetballen: 'Dan hebben ze je, dat laat ik niet toe'

5 april 2023 om 23:35
Laatste update: 5 april 2023 om 23:38

Voor Davy Klaassen was het een uitgemaakte zaak dat hij terugkeerde naar het veld nadat hij tot bloedens toe bekogeld werd met een aansteker uit het Feyenoord-publiek. Naar omstandigheden gaat het inmiddels met de Ajacied, die overweegt aangifte te doen richting de man die het voorwerp gooide.

De politie Rotterdam heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat er een 32-jarige man is gearresteerd op verdenking van het gooien van de aansteker. Na het laatste fluitsignaal in De Kuip stond Klaassen voor de camera van ESPN. "Het gaat wel prima, wel oké", vertelt hij. "Uiteindelijk is dat een mooi iets dat we door zijn. Dit zijn altijd gekke wedstrijden, maar dit hadden we niet verwacht. Het blijkt dat de netten vorige keer niet zo'n slecht idee waren", vervolgt de middenvelder met gevoel voor understatement.

In eerste instantie had Klaassen niet door dat hij een enorme wond op zijn hoofd had opgelopen. "Ik voelde iets, het kwam best wel hard aan. Het deed pijn, maar ik had ook boosheid. Toen kwam de keeper naar me toe en hij riep: 'Sta op!' en toen werd ik boos. Toen zei een Feyenoorder dat er bloed zat. Ik was gewoon boos eigenlijk."

Twijfels om niet meer terug te keren naar het veld, had Klaassen geen moment. "Je wil niet weglopen, dan hebben ze je, weet je... Dat laat ik niet toe. Het is misschien niet goed om dit te doen. Maar ik had niet het idee dat het niet veilig was. Maar als er nog iets was gebeurd dan was het wel klaar geweest, ja..."

Bij zijn terugkeer op het veld werd Klaassen met gefluit begroet. Hetzelfde overkwam hem toen hij drie minuten na de hervatting niet verder bleek te kunnen. "Wat had je dan verwacht...", vervolgt de Oranje-international. "Mensen die nadenken gooien ook zo'n ding. Ik weet niet of ik aangifte ga doen, het is niet het eerste waar ik aan denk... Dat moet ik nog doen."

In de 65ste minuut ging Klaassen op het gras zitten en werd duidelijk dat hij echt niet verder kon. "Je hebt gewoon een kloppend gevoel aan je hoofd, dan kan je wel dapper doorgaan, maar dat was niet verstandig, maar je gaat het toch altijd proberen."