'Niets staat samenwerking meer in de weg: Mislintat geeft jawoord aan Ajax'

mislintat en ajax gaan met elkaar in zee
6 april 2023 om 11:00
Laatste update: 6 april 2023 om 13:23

Groot nieuws uit Duitsland: volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft Sven Mislintat overeenstemming bereikt met Ajax. De voormalig scout van onder meer Borussia Dortmund, Arsenal en sportief directeur van VfB Stuttgart moet de nieuwe technisch directeur worden van de Amsterdammers.

Eén en ander is in een stroomversnelling gekomen nadat beide kampen in de afgelopen week 'zeer positieve gesprekken' met elkaar gevoerd hebben. Beide partijen zijn akkoord over een samenwerking en ook de laatste plooien in de contractonderhandelingen zijn inmiddels gladgestreken.

De aanstelling is slechts een kwestie van tijd, aldus Sky en Bild. De Telegraaf wist eerder op de donderdag al te melden dat het dienstverband van Mislintat bij Ajax ervan gaat komen. Sinds Marc Overmars op 6 februari 2022 aftrad als directeur voetbalzaken bij de hoofdstedelingen is Ajax op zoek naar een nieuwe technisch eindverantwoordelijke.

In de afgelopen twee transferperiodes namen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar als technisch managers de honneurs waar. Met hun aankoopbeleid wist het duo maar weinig indruk te maken. Eerder sprak Edwin van der Sar al herhaaldelijk de hoop uit binnen afzienbare tijd een opvolger voor Overmars te presenteren. Hamstra is inmiddels vertrokken uit Amsterdam.