ajax draagt Van Halst voor als nieuw rvc lid

Ajax heeft nieuws: Van Halst voorgedragen door RvC als nieuw lid technische zaken

6 april 2023 om 13:45
Laatste update: 6 april 2023 om 14:21

De Raad van Commissarissen van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuwe commissaris technische zaken. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, melden de Amsterdammers via de officiële clubkanalen.

De voordracht van Van Halst als nieuw lid van de RvC wordt gesteund door de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax. Na afloop van het WK besloot RvC-lid Danny Blind te vertrekken.

Van Halst is op dit moment analist bij Ziggo en heeft een verleden in Amsterdam. In het verleden werkte hij bij FC Twente als directeur voetbalzaken en algemeen directeur. Over de voordracht van Van Halst wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), die op vrijdag 26 mei 2023 om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt. 

Pier Eringa, voorzitter van de RvC geeft aan dat een nieuwe commissaris prioriteit was voor Ajax. Hierna zal de zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken worden doorgezet. De aanstelling van Sven Mislintat lijkt een kwestie van tijd. Volgens informatie van De Telegraaf en Sky Deutschland heeft de Duitser reeds zijn jawoord aan de Amsterdammers gegeven.