'Feyenoord - Ajax had moeten worden gestaakt'

'De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax had definitief moeten worden gestaakt'

6 april 2023 om 13:17

Het duel tussen Feyenoord en Ajax had moeten worden gestaakt, meent Valentijn Driessen. De perschef van De Telegraaf meent dat de wissel van Davy Klaassen de laatste druppel had moeten zijn.

Driessen spreekt in een video-item van De Telegraaf over de uit de hand gelopen wedstrijd. Na een staking van een kwartier werd het duel alsnog uitgespeeld. "Als je na twee minuten ziet dat Klaassen afhaakt vanwege de hoofdwond die hij had opgelopen en waarschijnlijk heel licht en duizelig was, dan moet je gewoon staken. Je zal toch een keer een grens moeten trekken en een daad stellen. Ook als er zoveel toeschouwers zitten en er nog een half uur te spelen is."

Na het incident en de staking was er wel een omslagpunt bij de spelers, die eerst nog vaak de confrontatie met elkaar opzochten. "Je zag dat de spelers toen ook wat normaler tegen elkaar gingen doen. Voor de staking zag je de frustratie afdruipen bij de Feyenoorders toen Ajax op zijn Zuid-Amerikaans tijd ging rekken en dat slaat dan ook makkelijker over op de tribunes. Dan denk ik dat een speler ook wat verstandiger kan zijn. Je weet hoe licht ontvlambaar het publiek kan zijn, zeker bij Feyenoord."